//
citești...
Uncategorized

Cum a fost la Conferinţă

A fost odată ca niciodată, în mijlocul țării, o mică oază din împărăția munților pe numele ei Poienica. În acest mirific ținut, au poposit cei mai tari bibliotecari care și-au propus să scoată din tolbele lor bogate cele mai frumoase povești.

Legați unii de alții cu fire invizibile, lungi și elastice, bibliotecarii au încins în Poienică cele mai năstrușnice jocuri, nu înainte ca apetitul lor pentru povești să fi fost deschis de către o masă copioasă.

Treptat-treptat, ținutul de basm s-a transformat într-un mare platou de filmare, în care bibliotecarii și-au etalat cele mai inedite povești digitale. Atenție!Motor!Acțiune… se filmează. A urmat apogeul reprezentațiilor artistice, iar adrenalina, spiritul, satisfacția și bucuria au învăluit ca un abur magic inimile spectatorilor.

Rând pe rând, bibliotecarii și-au arătat îndemânarea și perspicacitatea în realizarea filmulețelor. Au fost vizionate cele mai frumoase povești care au captat atenția celor care au venit în Poienică.

Ei bine, bibliotecarii și-au continuat jocul, nu înainte de a savura o binemeritată pauză de cafea și de ceai. Vai, a bătut iar gongul! Bibliotecarii au revenit în lumina reflectoarelor, reluându-și jocul preferat.

La finalul jocului, toate poveștile spuse au fost puse pe cântar pentru a fi desemnate „Povestirea cu cel mai puternic mesaj socialˮ, „Cea mai emoționantă poveste de viațăˮ și „Cea mai creativă povestireˮ. Unele povești au cântărit mai mult, astfel încât acestea au fost premiate pe măsura greutății lor. Ce mai tura-vura, important este că povestitorul a reușit să-și spună povestea, astfel încât aceasta să meargă mai departe, la inimile tuturor.

Am venit până-n Poiană/ Nimeni nu ne-a luat la goană/Pe-o șa am încălecat/Și am spus povestea așa.

Marius Motreanu, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş

Membru al Grupului de Lucru pe Training (GLT)

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 41,637 hits
Iunie 2015
L M M M V S D
« Mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: