//
citești...
Evenimente, Stiri

Apel participanți atelier “Povestiri digitale pentru imigranți/minorități și specialiști în e-incluziunea acestora” Copenhaga, Danemarca, 11-15 Mai 2014

Descrierea atelierelor:

Organizatia partener Digital Storylab va facilita participarea delegatiei din Romania la un atelier practic pe tema incluziunii imigrantilor/minoritatilor prin crearea de povestiri digitale.
Participantii la atelier vor avea ocazia sa inteleaga particularitatile facilitarii invatarii in cazul imigrantilor/minoritatilor, precum si sa observe si sa invete direct de la specialisti care sunt beneficiile aplicarii metodologiei povestirilor digitale pentru e-incluziunea acestor grupuri tinta vulnerabile.
In urma participarii la atelier, bibliotecarii traineri si delegatii Fundatiei Progress vor avea sarcina sa foloseasca cunostintele dobandite in cadrul mobilitatilor colaborand la elaborarea, pilotarea si diseminarea unui nou modul de povestiri digitale pentru alti formatori/experti in incluziunea si protejarea drepturilor imigrantilor/minoritatilor.

Organizator: Digital Storylab

Perioada:
– Zile de lucru: 12-13-14 Mai;
– Zile pentru deplasare: 11 si 15 Mai.

Locatia: Copenhaga, Danemarca

Numar participanti: 1 bibliotecar-trainer + 2 reprezentanti Fundatia Progress/Biblionet

Criterii de selectie si mod de candidare:
Pentru a putea participa la selectie, aplicantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Sa fie bibliotecar trainer intr-o biblioteca publica judeteana din Romania de cel putin 2 ani;
  • Sa detina certificatul de formator, acreditat CNFPA/ANC;
  • Sa fi participat in proiectul ”Extending Creative Practices”, finantat de programul Grundtvig sau in proiectul Digitales national finantat de IREX;
  • Sa fi format minim 10 persoane in metodologia povestiririlor digitale (o lista cu nume si detalii de contact va fi atasata aplicatiei);
  • Sa poata demonstra implicarea in servicii de biblioteca (altele decat Digitales) destinate imigrantilor/minoritatilor. Atentie! O referinta din partea unui coleg bibliotecar va fi atasata aplicatiei pentru a confirma implicarea in servicii adresate imigrantilor;
  • Sa fie disponibil sa participe la atelier, conform perioadelor deja mentionate, prin atasarea la formularul de aplicatie a unui email de acceptare a participarii din partea managerului Bibliotecii Judetene.

Atentie! In realizarea selectiei, cunoasterea limbii engleze va reprezenta un avantaj, fara sa fie o conditie eliminatorie.

Pentru a candida, completati formularul disponibil aici si trimiteti cele 3 anexe:
1. lista cu nume si detalii de contact pentru minim 10 persoane formate in metodologia povestiririlor digitale;
2. scrisoare de referinta din partea unui coleg privind implicarea in servicii de biblioteca destinate imigrantilor/minoritatilor;
3. email de acceptare a participarii din partea managerului Bibliotecii Judetene.

Toate documentele se trimit la adresa de email dvioreanu@irex.org pana la data de 17 Aprilie 2014.
Dintre candidati va fi selectat 1 singur Bibliotecar Trainer a carui aplicatie va fi evaluata drept cea mai buna.
Data limita pentru inscrieri: 17 Aprilie 2014, ora 12:00
Data comunicarii rezultatelor selectiei: 21 Aprilie
Conditii de participare:
– se deconteaza 100% din costurile de calatorie;
– se asigura in proportie de 100% cazarea, masa si materialele pentru training.
Informatii suplimentare:
Ramona Sinca – rsinca@irex.org, 0735678011

Despre “Silver Stories”
Fundatia Progress a obtinut inca un grant european pentru a dezvolta noi cursuri de povestiri digitale. Astfel a aparut proiectul “Silver Stories” (Povesti de argint), ce va fi implementat in 2014-2015, atat in Romania, cat si in Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Portugalia si Slovenia. Proiectul este finantat prin programul Leonardo Da Vinci – Transfer de inovatie, cu un buget total de 350 000 euro (dintre care 70 000 euro sunt alocati Fundatiei), “Silver Stories” vine in continuarea proiectului “DigiTales – Extending creative practices” (2011-2012, finantat prin programul Grundtvig) si a cursurilor Digitales organizate la nivel national in 2013, cu finantare de la IREX.
Comparativ cu acestea, elementul de noutate adus de “Silver Stories” este reprezentat de schimbul de expertiza in domeniul povestirilor digitale intre trainerii DigiTales din Romania si alti formatori sau specialisti in educatie (in special, lucratori cu grupuri sociale vulnerabile), atat de la nivel european (in interiorul consortiului de parteneri), cat si de la nivel national si local. In realizarea acestui schimb, rolul bibliotecarilor-traineri va fi, in principal, acela de formatori de formatori/experti in metodologia povestirilor digitale.
In primul an de proiect (2014), Fundatia Progress va facilita participarea directa a 11 bibliotecari-traineri la 5 ateliere de transfer de inovatie ce vor avea loc atat in Romania, cat si in tarile partenere: Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Portugalia. Apelul pentru participanti va fi lansat pentru fiecare atelier in parte. Inscrierea se va realiza pe baza de formular.

Mult succes!

Reclame

Despre Margareta Tatarus

Coordonatorul Sectiei pentru Copii si Tineret - Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 41,637 hits
Aprilie 2014
L M M M V S D
« Mar   Iul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: