//
citești...
Evenimente, Grupul de Lucru pe Training

POVESTEA merge mai departe…

Grupul de lucru pe Training (GLT) a avut a treia și ultima întâlnire de lucru din anul 2013 la Biblioteca Metropolitană București, în perioada 12-13 decembrie.

Timp de o zi și jumătate, bibliotecarii formatori desemnați de colegii lor din bibliotecile publice românești să lucreze împreună pentru găsirea pârghiilor care să asigure sustenabilitatea proceselor de formare în perioada post-Biblionet, împreună cu colegii din departamentul de training  de la IREX  – au pus țara la cale.

Mai exact, au stabilit un plan de lucru pentru anul ce urmează și au dat ce aveau mai bun pentru a organiza, pentru prima dată de unii singuri, ediția din 2014 a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Formatori, cu finațare de la Fundația IREX.

Devenită un eveniment cu tradiție, conferința va reuni  pentru a patra oară bibliotecarii formatori din România în scopul dezvoltării personale și profesionale, al învățării și al schimbului de experiențe și de trăiri.

Ce știm să vă spunem concret în acest moment este că, a patra ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Formatori va avea loc la începutul lunii aprilie 2014, va beneficia de participarea unor invitați speciali din România, dar și din străinătate, vom avea, în premieră, un concurs – http://trainersconference.wordpress.com/2013/07/05/bibliotecarul-trainer-al-anului-2013/ – care să recompenseze performanțele bibliotecarilor formatori și, suntem convinși, vom dovedi tuturor că această comunitate profesională a devenit o forță în mediul biblioteconomic românesc.

Vă ținem la curent cu noutățile și contăm pe sprijinul vostru în acest demers ambițios!

Deși orele petrecute împreună au fost puține, am mai aflat și de alte oportunități, pe care le împărtășim acum cu voi:

1. Bibliotecarii formatori care au livrat cursuri de Povești Digitale vor avea ocazia să-și demonstreze măiestria prin aplicarea la un proiect finanțat de Uniunea Europeană, cu mai mulți parteneri (Marea Britanie, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Slovenia) și derulat prin Fundația Progres din Bistrița și programul Biblionet. Detalii și aplicații cu șanse egale pentru toți, în curând!

2. Așa cum știm cu toții deja, există instituții, ONG-uri, companii care vin către BIBLIOTECILE PUBLICE din România, cu dorința de parteneriate pentru programe care să vină în sprijinul comunități românești. Și n-au fost puține până acum… Ei bine, la această întâlnire am aflat despre posibilitatea unui parteneriat care să vină în sprijinul tinerilor și adulților interesați de cariera pe care vor să o urmeze sau, care sunt posibilitățile, în funcție de competențe și abilități, de reconversie profesională. Detalii găsiți pe site-ul pemeserie.ro iar viitorul ne va spune dacă putem să oferim acest serviciu în biblioteci.

Putem spune că am avut spor în planificări și suntem bucuroși să împărtășim cu voi planurile de viitor care implică breasla noastră. Sunt planuri care ne motivează și ne fac să spunem acum, la sfârșit de an, că VIITORUL ne aparține și arată bine. Și că POVESTEA merge mai departe…

Reclame

Despre Margareta Tatarus

Coordonatorul Sectiei pentru Copii si Tineret - Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 41,659 hits
decembrie 2013
L M M J V S D
« iul.   ian. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: